Illustratie & educatie

 

Hoi! Mijn naam is Marvin Corneille, geboren in Venlo( 1977), maar tegenwoordig woonachtig in Eindhoven.
Al sinds ik een potlood kon vasthouden, wenste ik als kind illustrator te worden. School vond ik wat minder inspirerend, totdat ik in groep 5 een juf kreeg die alles uit de kast haalde rondom culturele vorming. Op dat moment besloot ik zowel illustrator als leerkracht te worden. In mijn weg naar ‘volwassenheid’ heb ik daarom de Kunstacademie (St. Joost in Breda) afgerond en de PABO ( Fontys Venlo), zodat ik kon zijn wat ik als kind wenste.

In mijn dagelijkse leven werk ik als cultuurbegeleider van de Openbare Basisscholen in Helmond. Ik ontwikkel educatieve kunst- en cultuur-projecten en probeer de culturele omgeving te koppelen aan het onderwijs. Naast de educatiekant ben ik ook nog werkzaam als illustratief vormgever en het liefste werk ik dan met keramiek.
Plezier en humor vind ik mijn werk belangrijk en dat probeer ik in al mijn werkzaamheden uit te drukken.
( foto: pascale Duin / timeframeproject040)

 
 

Werk

 

I love Bambi

Àààh vazen collectie is een samenwerking tussen vormgeverFrank Willems en Marvin Corneille.

Met de 'Aààh vase' collectie zeg je het pas echt met bloemen. De collectie bestaat uit drie verschillende keramieken vazen genaamd Dear, Yeah en Aààh. Iedere vaas heeft zijn eigen karakter. Door bloemen in de vaas te zetten versterk je het karakter of creëer je telkens weer een nieuwe.

Van iedere vaas bestaat een speciale editie met illustraties van Marvin Corneille. Hiervoor gebruiken we oorspronkelijke Delfts blauwe pigmenten zoals reeds in de 17e en 18e eeuw in Nederland werden gebruikt. De illustraties zijn een vertaling van de originele Delfts blauwe decoraties, maar met een moderne kwinkslag/ knipoog.

De 'I love Bambi' heeft een stoere tatoeage. Op 'stealing the deco' gaan mieren aan de haal met de bloemdecoraties, en de 'cracked' vaas heeft een barst met daarop een grote pleister.

afmetingen:

Áááh + Cracked

25,5 x 20 cm

Yeah + Stealing the deco

19,5 x 21,6 cm

Deer + I love Bambi

25,5 x 19,6 cm

Samenwerken?

 
Marvin Corneille
06 46433587

marvincorneille@yahoo.com